Verhalen uit een hospice.

“Mevrouw wil versterven!” is een vlot en integer geschreven boekje met 32 korte verhalen . Het geeft een inkijkje in het wel en wee van een hospice. Maar ook voor een breder publiek maakt het de dood bespreekbaar. Het laat zien hoe mensen hun eigenwaarde en respect kunnen behouden onder uiteenlopende, verdrietige en soms zelfs komische omstandigheden. Het is geschreven door Willemien Lenstra, vrijwilligster in Hospice Gasthuis Groningen en bij haar te bestellen voor € 7,50 (incl. verzendkosten) via wchlenstra@gmail.com

(Gedeeltelijke) tekst van de achterkant van het boekje:
“Hospice Gasthuis Groningen is een kleinschalig bijna-thuis-huis waar iedereen op zijn eigen manier zijn laatste levensfase kan doorbrengen. Hoe dat er in de praktijk aan toe gaat, schets Willemien Lenstra in de ze verhalen. … De liefdevolle wijze waarop mensen in het hospice opgenomen worden, is in deze verhalen terug te vinden. Het zijn kleine miniatuurtjes van willekeurige gasten. …”

Het gaat niet alleen om de werkwijze in dit hospice, het belang van dit boekje reikt veel verder.  De verhalen maken de dood en de laatste levensfase op een “mooie” manier bespreekbaar; niet te zwaar, met humor en integer.