De verouderde snoezelbadkamer van de Borgen, de psycho-geriatrische afdeling van Verpleeghuis de Hullen in Roden, krijgt een noodzakelijke face-lift.
Er komt poster behang in en een LED wolken-of sterrenhemel ….
dit “om bewoners regelmatig rust, ontspanning, geborgenheid en veiligheid te kunnen bieden.”

10 november 2016 Vernieuwde snoezelbadkamer in De Hullen (afdeling De Borgen)  in Roden,

Donderdagmiddag werd de vernieuwde badkamer op De Borgen (de psycho-geriatrische afdeling van verzorgingscentrum De Hullen)  in Roden officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door de initiatiefneemster Denise Riemersma, activiteitenbegeleidster op de afdeling en Laetitia Schweitzer van de St. Het Noorderlicht, die als sponsor de renovatie mogelijk heeft gemaakt. De badkamer is nu voorzien van waterafstotend behang en in het plafond is een wolkenhemel met ledverlichting aangebracht. De ruimte voldoet uiteraard ook aan de nieuwste hygiëne eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hiermee is een grote wens van Denise Riemersma in vervulling gegaan. Het gebruik maken van deze voorziening is nu een echt “belevingsmoment” geworden voor de bewoners die lijden aan dementie of alzheimer. Zonder de sponsoring van de Stichting het Noorderlicht was renovatie in deze vorm  iet mogelijk geweest.

Als toegift krijgt de activiteitenafdeling van de Borgen ook een tablet.       Uit de aanvraag:
“Daarnaast zouden we het erg fijn vinden als we een tablet op de afdeling kunnen krijgen. Ik merk steeds vaker dat je erg leuke activiteiten met de cliënten hiermee kan doen. Bv individueel per cliënt zijn of haar muziek middel youtube laten luisteren. Of afbeeldingen zoeken van zijn of haar woonplaats/hobby’s en spelletjes spelen. Daarnaast zou het eventueel mogelijk zijn via skype familie contacten te onderhouden. Allemaal leuke interessante activiteiten wat zeker een meerwaarde is voor de cliënten.”