Janneke zingt en is psychologe; ze is in 2014 begonnen met “Openhartig”.
Inmiddels heeft ze veel mensen blij gemaakt en verder geholpen.  “Ontzettend mooi om te zien hoe iemand zo’n open eindje aan het einde van zijn leven nog kan vastzetten. Het was een prachtige manier om een misgelopen liefde te verwerken door het samen praten, verhaal schrijven en musiceren.”
In december 2016 zingt ze ook op Wereldlichtjesdag in Amstelveen.
Hieronder een beschrijving van haar werk en werkwijze.
U kunt direct contact opnemen janneke@frensgeurts.com

Openhartig: liederen bij vreugde en verdriet, bij afscheid en een nieuw begin

‘Muziek: Metgezel van de vreugde, medicijn tegen smart’. Deze tekst staat op een klavecimbel, te zien op een schilderij van Johannes Vermeer. Anno 2014 is de geneeskrachtige werking van muziek zelfs wetenschappelijk bewezen.

Als geschoold mezzo-sopraan weet ik hoe zingen kan helpen bij het ervaren en verwerken van emoties, van intense blijdschap tot diep verdriet. Zang kan iets vreugdevols als een geboorte, jubileum of huwelijk, markeren. Daarnaast kan het gezongen lied op een moment van kwetsbaarheid op degenen die luisteren troostend of helend werken. Bijvoorbeeld wanneer er afscheid genomen moet worden; rondom ziekte, een echtscheiding of een (aanstaand) overlijden.

Mijn liederenrepertoire geeft letterlijk stem aan intense gebeurtenissen en wordt ‘op maat’ gemaakt voor iedere opdracht. Het is zodanig gekozen en bewerkt dat het een krachtig middel is om specifieke gevoelens te vertolken, te versterken of te verzachten. Daarnaast wil het een aanzet geven tot het ophalen en delen van herinneringen.

Voor mijn ‘optreden’ hoeft u de deur niet uit. De muziek komt naar u toe. Dit kan in een verpleeghuis zijn of in een hospice, maar ook bij families thuis, in een huiskamer of aan het bed. Van het zingen van enkele kinderliedjes tot een volledig concert. Mijn repertoire bestaat uit klassieke liedkunst, fado’s, franse chansons en nederlandstalige liederen. Ik kan u verrassen met een selectie uit mijn repertoire, maar u mag ook zelf een selectie maken. Ook verzoeknummers zijn mogelijk, als u mij deze van te voren aangeeft. Alles wordt begeleid door professionele musici op piano en gitaar.

De muzikanten waarmee ik werk kunnen maar hoeven niet fysiek aanwezig te zijn bij mijn optreden. Wanneer de ruimte klein of de setting intiem is, bijvoorbeeld in een slaapkamer, werk ik met ingespeelde geluidsbanden van hoge kwaliteit. De zang is altijd ‘live’ en kan ook onbegeleid (a cappella) uitgevoerd worden.

‘Muziek opent harten’ klinkt misschien cliché, maar bezit een grote kern van waarheid. Vaak ontstaat na afloop een dierbaar gesprek onder degenen die geluisterd hebben. Ik trek mij dan discreet terug, maar kan desgewenst een rol vervullen vanuit mijn vakgebied (psychologe).

Als u interesse heeft in dit muzikale programma voor een viering of een moment van hoop en troost, denk ik graag en vrijblijvend met u mee om iets moois te realiseren. Op verzoek ontvangt u een repertoire- lijst of demo.

Janneke Geurts
06-272 38 270
janneke@frensgeurts.com
www.jannekegeurts.com