Theaterstuk “In de Gloria”

Theatergroep Bint maakte met In de Gloria een intieme voorstelling over de dood. Het ontroerende stuk voor en door volwassenen was zo succesvol dat er ook belangstelling groeide voor een versie voor en door jongeren.  Deze “herschrijving” van In de Gloria voor jongeren wordt door het Noorderlichtfonds ge-cofinancierd.

Over het oorspronkelijke In de Gloria, van de website van TgBint:
Het enige wat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan, en toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood is zelfs een van de meest voorkomende angsten. Wat zou het opleveren als we die angst onder ogen zouden komen? En waarom hebben we het eigenlijk liever niet over de dood?
In de Gloria is gemaakt op basis van gesprekken met ouderen en met mensen die in hun werk (dagelijks) met de dood te maken hebben. Aan de voorstelling werkte een groep 65+ ers mee die hun verhaal vertellen. De oudste actrice is 87 jaar.

Lang zullen ze levensvragen
Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in groepjes zelf aan de slag met de Lang zullen ze levensvragen. Dit zijn prikkelende, praktische en filosofische vragen over het leven en de dood.
Dit project won de Yarden Afscheidsprijs 2015. Klik hier voor het juryrapport.